Omplassering

Alle hunder fortjener et trygt og godt hjem som varer livet ut, men noen ganger oppstår situasjoner hvor det er behov for en hund å omplasseres. Kunne du tenke deg å gi en voksen hund et godt hjem?

Det å adoptere en hund skal være en godt gjennomtenkt og planlagt avgjørelse, på lik linje med å kjøpe en valp. Våre oppdrettere får av og til behov for å skaffe nytt kjærlig hjem til en basenji, det kan være seg unghund eller en godt voksen hund. Derfor er vi veldig glade for alle som tar kontakt og vil stille seg på liste for å kunne hjelpe til med å åpne hjemmet for en basenji som trenger det.
Det kan være veldig ulike behov og grunner for at omplassering er riktig for hunden, det er ikke bare snakk om “problemhunder” som trenger et nytt hjem. Det er en misforstått oppfatning at omplassering bare er vanskelig, vi har mange gode erfaringer som motbeviser de påstandene.

I utgangspunktet er det kanskje to hovedgrunner for omplassering:

  • Det kan være sykdom eller andre uforutsette endringer i livssituasjon hos eier/familie, som da er av slik grad at det beste for hunden er å flytte til et nytt hjem.
  • Andre grunner kan være mer basert på at eier ikke klarer å håndtere hunden riktig, eller føler at man ikke strekker til med de behov hunden har. Eller det har vært hendelser som har gjort at hunden har endret adferd som eier ikke klarer å gjøre noe med. I slike situasjoner kan det skje at hunden utvikler noe form for problemadferd og jo tidligere man får til en omplassering jo bedre kan det være.
Situasjoner kan oppstå med hunder i ulik alder alt fra valp/unghund til voksne og kanskje eldre hunder, uansett alder så fortjener de å komme til et nytt godt hjem og da for resten av livet. En ny runde omplassering er ikke bra, derfor er valget av rett hjem for rett hund i første omgang det aller viktigste.
Enkelte ganger kan det også være oppdretter selv har en eldre hund, som f.eks. er ferdig med sine kull og fortjener å kunne nyte en “pensjonisttilværelse” i roligere omgivelser enn det ofte er hos en oppdretter.

Kan du være interessert i å adoptere en basenji, å gi den all den omsorg og stimuli den trenger. Har du gjort deg kjent med rasen, kanskje du har hatt basenji før? Basenji er en urhund, et selvstendig individ med egne meninger, men også et utpreget flokkdyr som liker å være med på alt som skjer. Vi anbefaler å lese godt gjennom hva som er skrevet om rasen på våre sider, for å få best mulig forståelse for hvordan en basenji fungerer. En basenji kan på mange vis oppføre seg litt annerledes en hva vi mennesker er vant til fra hunder flest, derfor verserer det utallige historier rundt om denne urhunden, om at den er egenrådig, den er vanskelig å trene, kan ikke være alene.. etc.
Folk liker jo fortelle historier, og ja basenji er ikke som alle andre hunder. Men mye av dette er også myter, eller for å si det mer korrekt, historiene har oppstått fordi menneskene feiler i kommunikasjon med basenji, da er det bedre å “skylde på hunden” enn å gå inn i seg selv å se hva gjør jeg galt. Og så blir disse historiene/mytene morsomme å fortelle, og etter hvert “en slags sannhet”.

Nøkkelen til å lykkes er kunnskap og vilje til å lære noe nytt, da kommer man veldig langt og det gir mange flotte opplevelser med denne fantastiske rasen. Jo mer vi lærer basenjien å kjenne og forstå rasens egenskaper og historie, jo mer imponert blir vi av denne intelligente og elegante hunden.
Så har du spørsmål rundt rasen så bare ta kontakt med oss, vi elsker å dele av våre erfaringer etter mange år med basenji som familiehund, treningskompis og avlsarbeid.

Vi er veldig glade for om du da melder din interesse og ønsker stå på liste slik at våre oppdrettere kan ta kontakt når det oppstår et behov. Det er helt uforpliktende, hvert enkelt tilfelle med omplassering blir behandlet individuelt i forhold til situasjonen og vår jobb er å kartlegge situasjon og behov best mulig. Da er det til god hjelp for oss å ha noen potensielle hjem på liste som vi kan henvende oss til.

Registrerte oppdrettere

Her finner du alle våre “Registrerte Basenji.no Oppdrettere”

Vi er stolte over å presentere våre registrerte oppdrettere her, som alle jobber aktivt til det beste for rasen og å ivareta dens særegenhet. Alle våre oppdrettere forplikter seg til å følge NKKs etiske grunnregler for avl og oppdrett, og Basenji.no sine retningslinjer for avl.

Full liste med kontaktinfo til oppdretterne finner du her.